Als je iets wilt veranderen heb je wilskracht nodig?
Waar of niet waar?!
Maak slim gebruik van je wilskracht door optimaal gebruik te maken van de werking van je brein.
Om een verandering succesvol te maken bestaan er verschillende strategieën. Een veel gebruikte strategie is wilskracht: volharden, de discipline hebben om vol te houden.
Heb je enig idee waar je wilskracht allemaal voor nodig hebt? Welke van onderstaande situaties doen volgens jou géén aanspraak op wilskracht:
Het derde antwoord: feest vieren. Of toch niet? In de meeste gevallen zou feest vieren het goede antwoord moeten zijn … maar als je je niet op je gemak voelt en het beeld dat anderen van je hebben moet managen, kost dat ook veel wilskracht. Zo zijn er veel situaties die wilskracht van ons vragen. Misschien meer dan je denkt.
Wilskracht gebruiken kan je vergelijk met gewichtheffen: je kunt die spier trainen én je kunt hem, bij overbelasting, uitputten. Ga maar na, in het begin, als je spieren nog fris zijn, gaat het gewichtheffen je gemakkelijk af. Maar bij elke extra herhaling raken je spieren vermoeider, tot je de halter nauwelijks meer omhoog krijgt. Je spieren verzuren. Onze wilskracht-‘spier’ is snel uitgeput. En dat merk je als je iets moet of wilt veranderen.Wilskracht vraagt veel energie van ons brein. Het put ons brein snel uit. Gevolg? Een paar bijvoorbeelden:
Hoe kan je dit voorkomen?
In deze ééndaagse Wilskracht workshop, of eigenlijk Niet-Wilskracht workshop, laten we je ervaren hoe jij nu met je wilskracht omgaat. En we geven je handvatten om je wilskracht effectiever in te zetten. Door je breinsystemen en -mechanismen slim in te zetten.