Je krijgt feedback en bent een uur van slag … Je geeft je collega feedback, maar deze schiet direct in de verdediging … je geeft met veel plezier complimenten maar vermijd het geven van feedback. Herkenbaar?
Op zich niet zo heel vreemd. Breintechnisch gezien bevindt feedback zich namelijk in een spanningsveld … tussen wil om te leren en de neiging om pijn te vermijden. Hoe kan je dit spanningsveld verkleinen? In deze training nemen we je mee in de werking van het brein en wat ‘constructieve feedback’ breintechnisch gezien inhoudt. De werking en de behoeften van het emotiebrein blijken daarin een belangrijke rol te spelen.
Als we weten hoe het emotiebrein werkt, wordt duidelijk waarom feedback niet altijd als constructief wordt ervaren. En er dus, helaas, ook niet altijd aanleiding is voor leren. Met een stappenplan voor het geven en ontvangen van breinvriendelijke feedback krijg je handvaten om dit te voorkomen. Handvaten om collega’s en medewerkers zodanig feedback te geven dat ze open kunnen (blijven) staan voor leren en ontwikkelen. Het resultaat? Sterkere relaties, betere samenwerking en een positieve, constructieve werksfeer.
Onderwerpen die in deze training aan bod komen: