Bij het doorvoeren van een verandering doorloop je een aantal fasen:

Nieuwsgierig geworden naar onze aanpak? Maak een afspraak met ons!

Breinbereiders neemt het brein zelf als leidraad voor de begeleiding. Kenmerkend voor deze aanpak is dat je al doende de verandering in kleine stappen aangaat, ervaart en uiteindelijk bestendigt. Dit is precies zoals het brein het uit zichzelf doet als het geconfronteerd wordt met verandering. Omdat het brein ook de neiging heeft veranderende omstandigheden te negeren, kan het bewust ondersteunen van dat breinveranderproces veel opleveren.

Iedereen doorloopt een eigen veranderproces: uniek, niet lineair, in kleine stappen.

Je eigen veranderproces

De vier fasen zijn door ons afgeleid van vele verandertheorieën, maar in feite herkennen we deze fasen (intuïtief) allemaal wel; we hebben tenslotte zelf allemaal een brein.

Kleine stappen
Voor het doorvoeren van een verandering helpt het om het proces op te delen in fasen. Kleine stappen nemen maakt het proces overzichtelijker. En als je de fase herkent, ken je ook de uitdagingen.

Niet lineair
Ieder fase heeft zo haar eigen dynamiek. Sommige fasen liggen je meer dan andere. Soms kan een stapje terug doen in het proces, je uiteindelijk drie stappen voorwaarts brengen.

En uniek
Iedere verandering kent zijn eigen ritme en persoonlijke route. De verandercapaciteiten ondersteunen je bij het aangaan van de uitdagingen van iedere veranderfase.

De vier fasen

Breintechnisch gezien is veranderen het vormen van nieuwe en uitgebreide neurale netwerken. We veranderen zo de hardware van ons brein blijvend.

We noemen het de breinroute.
Breinbereiders geeft je inzicht in de vier fasen van je verandering. Zodat je zelf je eigen verandercoach wordt.