Deze tijden vragen een grote wendbaarheid van ons. Ineens werken we thuis, alleen zonder het koffiedrinken met collega’s, combineren we werken en onderwijs geven aan onze kinderen, vergaderen we online etc. Maar hoe werkt deze wendbaarheid eigenlijk? En hoe kun je die voor jezelf en anderen beter faciliteren? Het brein is een prachtig verfijnd én complex orgaan. Het zit vol mechanismen die veranderen in de weg zitten of juist kunnen faciliteren. In deze online masterclass nemen we je graag mee in de werking van het brein en de inzichten die helpen de wendbaarheid te vergroten. Na afloop weet je hoe het brein werkt bij verandering en hoe bestaande gedragspatronen succesvol zijn om te buigen. Plasticiteit van het brein is hierbij een kernbegrip. Veto-power en gewoontevorming de sleutelwoorden.

Aan de hand van een eigen te veranderen gedragspatroon, komen in deze 3 uur durende workshop de volgende onderwerpen aan bod:

  • Verdieping op de drie samenwerkende breinsystemen bij veranderen: denkbrein, emotiebrein en gewoontebrein

  • Plasticiteit van het brein: over veranderen, leren en ‘omleren’

  • De ‘veerkracht bij veranderen-scan’: een tool die inzicht geeft in de eigen veranderkracht en -aandachtspunten

  • Het brein als meester in patronen (gewoonten) creëren: hoe ontstaan deze patronen en hoe help je het brein belemmerende patronen los te laten?

  • Hoe houd je de verandering vol? De rol van wilskracht

  • De kracht van focus, context en beloning

De workshop is een verdieping van het webinar dat Breinbereiders voor Management of Change en het IPMA heeft verzorgd.

Voorafgaand aan deze workshop vragen we je een eigen gewoonte die je graag zou veranderen, onder de loep te nemen. Na afloop van de masterclass krijg je een maand lang wekelijks een zogenaamde ‘e-bite’ toegestuurd: korte interactieve e-modules die verdieping geven én aan het denken zetten. Daarnaast krijg je een persoonlijk consult om je kans op succesvol veranderen verder te vergroten.

De workshop vindt plaats op 15 juli a.s. van 10.00 – 13.00 uur.

De investering voor deze workshop, de ‘e-bites’ én het persoonlijk consult bedraagt €99,- Na aanmelding ontvang je een factuur op het aangegeven factuuradres.

Meedoen?

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.