Veerkracht. Een belangrijke eigenschap. Bij veranderprocessen zelfs onmisbaar. We kunnen werken aan veerkracht. Dat is het goede nieuws. We hebben het allemaal in huis, maar niet allemaal in dezelfde mate. De verandercapaciteiten die gelinkt zijn aan het woord VEERKRACHTIG helpen je de gewenste verandering te realiseren.

We laten je aan de hand van het voorbeeld van Rob graag zien hoe de verandercapaciteiten behulpzaam zijn geweest bij zijn verandering. Rob is 35 jaar, getrouwd, vader van 2 kinderen, leidinggevende bij een multinational.

 
rob - dreamstime_m_22919775- 450x450-72 ‘… Ik heb behoefte aan meer balans tussen werk en privé. In het begin van een klus heb ik de neiging veel projecten op me te nemen omdat ik me anders verveel. Als deze projecten na een tijdje uitmonden in op zichzelf staande functies, heeft dat enorme impact op mijn gedrag op het werk en thuis. Op het werk druk ik dingen door in plaats van draagvlak te creëren. Meestal wegens tijdgebrek. Thuis ben ik vaak gestresst omdat ik eigenlijk moet werken (en andersom).’

Willen jij of je organisatie veerkrachtiger worden in het omgaan met veranderingen? Neem dan contact met ons op.