Je bent een ervaren professional. Je hebt al veel meegemaakt en ervaren. Je bouwde binnen je loopbaan een ruime expertise op. Je voelt je nu uitgedaagd om huidige en toekomstige veranderingen fris en met veerkracht tegemoet te treden. Hoe kan het brein je daarbij helpen?

Je bent deskundig en wordt binnen je vakgebied benaderd om je ervaring en wijsheid. Maar de omgeving verandert. En roept ook vragen en dilemma’s op:

  • Fusies, reorganisaties, het nieuwe werken en ontslagrondes zijn aan de orde van de dag. Deze tijd vraagt een andere insteek dan je gewend bent. Hoe kun je deze veranderingen fris en met veerkracht tegemoet treden?
  • In de loop van je werkzame leven bouwde je aardig wat routines en gedrags- of denkpatronen op. Ooit zijn deze patronen functioneel en goed voor je geweest. Maar deze sterk ingesleten patronen zitten je ook wel eens in de weg. Hoe kun je nieuwe gewoonten creëren? Hoe kies je voor nieuw gedrag waarbij je je kwaliteiten behoudt? Hoe creëer je een nieuwe flexibiliteit?
  • Je ervaren brein wordt steeds beter in het vergelijken van de huidige situatie met eerdere ervaringen. Maar het gaat ook minder op zoek naar nieuwe informatie. Je brein wil het liefst bestendigen. Hoe kunt je jezelf blijven prikkelen om je werk interessant te houden?

Breinbereiders geeft antwoord op deze vragen. En meer. Je leert ook de kennis van het brein in te zetten bij veranderprocessen.